Balanceren

Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van uw auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het balanceren van de wielen van uw auto. Het wegcontact van gebalanceerde auto’s is beter. Dat bevordert de veiligheid en levert een besparing in kosten. Mede omdat extra slijtage wordt voorkomen.

 

Balanceren banden

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken. Wij hebben de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis om uw banden te balanceren. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten moet plaatsen om de velgen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.P1100189

 

Wanneer uw autobanden balanceren?

Banden worden bij ons altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd.  De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wij adviseren om de balans van uw wielen te laten controleren bij de volgende ervaringen:

– Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur).
De band kan hierbij ovaal zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te laten behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band.
– Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur).
Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede.

Herkent u deze problemen? Plan dan nu een afspraak in.

 

Voordelen van balanceren autobanden

– Voorkomt extra slijtage
– Wegcontact van uw auto is beter
– Geen trillen van stuur
– Beter rijcomfort